Over Estriek

We leven in een tijd van massaproductie, oneerlijke handel en producten zonder authenticiteit. Vakmanschap wordt vervangen door machines waardoor alles perfect, snel en goedkoop is. Estriek wil je kennis laten maken met een oeroude ambacht, het pottenbakken.

Het prachtige kleurrijke servies wordt handgemaakt en handbeschilderd in Tunesië. De stad Nabeul is al honderden jaren bekend om de pottenbakkunst. Het ambacht wordt per generatie doorgegeven waardoor deze stad zijn authenticiteit behoudt.

De mooiste kleurrijke patronen zijn te zien in de Tunesische cultuur. Estriek heeft als visie de Nederlandse huishoudens kennis te laten maken met het kleurrijke servies. Een must-have voor elke tafel!

 

"Fairtrade betekent betrouwbaarheid en kwaliteit, respect voor mens en milieu, een duurzame handelsrelatie, ondersteuning van producentenorganisaties en transparantie van de handelsketen. Dat wil zeggen dat er bij Estriek geen sprake is van kinderarbeid, er goede en veilige arbeidsomstandigheden zijn en ambachtslieden een leefbaar loon krijgen."

Nederlands nl