Aardewerk schaal

Aardewerk schaal bij estriek.nl

Wellicht ben je op zoek naar een aardewerk schaal. Goed Nieuws! Een aardewerk schaal bestel je bij estriek.nl. Bekijk onze webshop met alle aardewerk schalen.

Onze collectie bestaat namelijk uit authentiek aardewerk in de vorm van schalen, kommen en borden, leverbaar in diverse formaten en vormen. Alle bevatten prachtige kleuren en patronen. Een mooie mix van Mediterraanse invloeden en diverse culturen waarbij het resultaat bestaat uit historische invloeden van verschillende volken: Romeinen, Berbers, Feniciërs, Andalusiërs en Puniciers.

Een aardewerk schaal bevat een unieke imperfecte uitstraling. Een must have voor elk huishouden! Vind je ook niet?

Waarom zou je een aardewerk schaal bestellen bij estriek.nl?

Estriek.nl verkoopt aardewerk schalen uit Tunesië, gemaakt door ambachtslieden in Nabeul. Onze aardewerk schalen, ook wel ´Het nieuwe generatie servies' genoemd zijn met de hand gemaakt en uniek in zijn soort. Een aardewerk schaal van Estriek wordt verkocht op een eerlijke manier, weg van massaproductie en oneerlijke handel. Er is geen sprake van kinderarbeid, er goede en veilige arbeidsomstandigheden zijn en ambachtslieden een leefbaar loon krijgen.

Wist je dat je bij Estriek zelf je aardewerk schaal of servies kan ontwerpen? Denk aan het hebben van een logo of tekst op een schaal en/of bord. Of jullie namen in het lint voor je bruiloft! De kleuren en de patronen kunnen allemaal aangepast worden, de Tunesische ambachtslieden maken hier een mooi resultaat van!

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Productieproces van een aardewerk schaal

Voor een aardewerk schaal wordt er gebruik gemaakt van twee soorten klei: witte en rode klei. De rode klei is geschikt voor op vuur, hier wordt bijvoorbeeld een tajine van gemaakt en de witte klei wordt gezien als luxe klei. Na het bakken wordt de klei helemaal wit, waardoor deze gedecoreerd kunnen worden door middel van verschillende kleuren en patronen.

Hieronder staat per stap het productieproces beschreven:

1. De klei dienst eerst te worden gedroogd in de lucht.

2. Vervolgens wordt de klei circa 24 uur gebakken in de oven. De oven wordt opgewarmd tot wel 1900 graden en koelt daarna weer af. Dit voorkomt namelijk schade aan het aardewerk.

3. Na het bakken is het aardewerk sterk geworden. De kans op schade is beperkt. Meer dan 7% is niet meer rendabel en wordt ook niet gebruikt.

4. Als het aardewerk is afgekoeld wordt deze overgebracht naar het atelier. In het atelier werken voornamelijk vrouwen, die de aardewerk schalen decoreren. Na het decoreren wordt het aardewerk opnieuw gebakken. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje om de kans op schade te voorkomen.

5. Het aardewerk is klaar! Vanuit Tunesië worden de producten naar ons verstuurd.

Aardewerk schaal kopen

Een aardewerk schaal kopen kan eenvoudig en snel in onze webshop. Gratis verzendkosten vanaf €55 en binnen 1 tot 2 werkdagen in huis. Wil je liever onze producten in het echt zien? Dit kan natuurlijk ook. Estriek heeft een verkooppunt in Breda. Bij de Swan Collective Store kan je onze aardewerk schalen vinden.

Een aardewerk schaal kopen bij estriek is extra aantrekkelijk door onze scherpe prijzen, eerlijke handel en unieke producten.

Nederlands nl