RECEPT: TUNESISCHE BAMBALOUNI

Bambalouni is de Tunesische donut! Gefrituurd deeg met suiker, de gouden combinatie! In Tunesië haalden we een bambalouni bij een kraampje op straat, een echte Tunesische gewoonte. Vanaf dat moment was ik verkocht en wilde ik dit zelf thuis ook proberen. 

Ze mogen dus een beetje messy zijn, want ze zijn huisgemaakt! Juist charmant als je het mij vraagt!

Ingrediënten:

250 gram bloem
1 eetlepel suiker
140 ml volle melk (of een vegan variant)
1 theelepel gist
1 theelepel olie
2 eieren
Olie om in te frituren

Bereiding:

Mix alle droge ingrediënten bij elkaar. Voeg daarna de melk, de olie en de eieren toe. Mixen maar tot een gladde massa!

Verwarm je pan met olie.

Voeg de gladde massa toe in een spuitzak. Wanneer de olie heet is geworden, maak een rondje met de spuitzak en frituur de bambalouni aan twee kanten totdat deze goudbruin zijn. 

Leg de bambalouni daarna in de suiker en klaar!

Veel plezier! Ik ben erg benieuwd naar jullie bambalouni's!

x,

Sarah

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés

français fr