RECEPT: TRADITIONELE VEGATARISCHE & VEGAN TUNESISCHE COUSCOUS

Ha lieve mensen,

Traditionele couscous is een makkelijk, gezond en vullend recept met heel veel smaak! Ik hou zelf heel erg van couscous. Ik vind het de perfecte snelle maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. Je kan het lekker op smaak brengen met vanalles wat je nog in je koelkast hebt liggen.

Maar vandaag laat ik je zien hoe de traditionele Tunesische couscous wordt gemaakt. 

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gram Couscous
  • Olijfolie
  • Bouillon blokje
  • 1 Ui
  • 2 Punt paprika's
  • 1 Courgette
  • 2 grote aardappelen
  • 2 Wortels
  • 400 gram kikkererwten
  • blikje tomatenpuree
  • 1 el Harissa
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • Zout
  • Peper

 Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de puntpaprika's in zijn geheel in de oven en rooster ze totdat het velletje zwart wordt. Laat de paprika afkoelen en haal het vel eraf.

Snij de aardappel, wortel en courgette in de lengte en kook deze gaar.

Fruit de ui in de olijfolie en voeg een eetlepel tomatenpuree en harissa toe in de pan. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en voeg een beetje water erbij. Laat dit 10 minuten pruttelen zodat de smaken goed in elkaar trekken.

Doe de couscous met het bouillonblokje en de kruiden in een grote schaal en voeg water toe (kijk op pak hoeveel de couscous nodig heeft). Voeg ook de rest van de tomatenpuree toe zodat deze in de couscous trekt. Laat de couscous staan totdat deze gaar is en roer de couscous 'fluffy'. (Eventueel een beetje olijfolie zodat de couscous niet te droog wordt.)

Serveer de couscous in een traditioneel couscousbord, de tebsi 23cm. Begin met de couscous in het midden en breng de kikkererwten bovenop aan. Bouw vervolgens de groente eromheen de hoogte in. 

Jouw traditionele Tunesische couscous is klaar! Geniet ervan!

Ik ben erg benieuwd hoe jullie het vinden, maak een foto en tag @estriek op Instagram!

x,

Sarah

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés

français fr