RECEPT: Witte bonendip

Ha lieve mensen,

Vanochtend is er een super toffe winactie online gekomen op @myfoodblog_nl. Wil jij meedoen aan de winactie? Check de post van Judith op haar Instagram myfoodblog_nl en speel mee!

Al jaren ben ik vaste lezer van haar blog en heb ik meerdere recepten van Judith gemaakt! Een enorme eer dat ze voor Estriek een recept heeft bedacht!

De witte bonendip van Judith - Myfoodblog.nl maken? Vind het recept hieronder en op haar website!

Ingrediënten

  • 300 gram cannellini bonen uit blik
  • 5 el tahin
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • snuf zout
Ter garnering:
  • platte peterselie
  • granaatappelpitjes
  • extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer

Instructies

  1. Pel de knoflookteen en plet met de platte kant van je mes.
  2. Spoel de bonen af onder koud water.
  3. Doe de bonen met de knoflook, tahin, citroensap en olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout.
  4. Schep de dip in een schaal of kom en giet hier een beetje olie overheen. Strooi tot slot grof gehakte peterselie en granaatappelpitjes er overheen.

Deel je mooiste foto met @foodblog_nl en @estriek op Instagram!

x, Sarah

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Nederlands nl